DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Kolem dokola Košeticka 2022

 Kolem dokola Košeticka 2022

Fotografie z této podařené akce si můžete prohlédnout zde:
 
Video je umístěno zde: 

 

Milí kamarádi, známí, sousedé i Vy, přespolní J

               

Jsme rádi, že jsme přečkali dobu „covidovou“ a můžeme Vás pozvat na 7. „pohádkový“ ročník cyklo-turistické akce „KOLEM DOKOLA KOŠETICKA 2022“, který se bude konat 27. 8. 2022 od 9:00 do 17:00 hodin se zakončením v Chyšné. Proč pohádkový??? Protože chceme, aby tento ročník byl trochu jiný, tak proč ne POHÁDKOVÝ…. Necháme se inspirovat návštěvou zámku v Růžkových Lhoticích a vyrazíme na trasu (nebo alespoň na závěrečné losování a zábavu) v kostýmech pohádkových postaviček. Těšíme se, že potkáme po cestě spoustu princezen, rytířů, strašidel, vodníků, čarodějnic, bludiček, bílých paní, trpaslíků nebo jiných pohádkových bytostí. Budeme rádi, když se zapojí co nejvíce dětí i dospělýchJ.

 

Co byste měli vědět o letošním ročníku…?

  • Termín konání: 27. 8 .2022 od 9:00 do 17:00
  • Start akce: v kteroukoliv hodinu od 9:00 do 16:00 hod, z kterékoliv „občerstvovny“ tzn. z Chyšné, Onšova, Košetic, Buřenic, Křešína, Chýstovic nebo Martinic
  • Konec akce, závěrečné losování cen, taneční zábava: v 17:00 u koupaliště v Chyšné, od 18:00 hraje hudební skupina „POD PROUDEM“. Vstup na zábavu zdarma.
  • *** PROHLÍDKA ZÁMKU RŮŽKOVY LHOTICE *** Ruku na srdce….. kdo z Vás se byl podívat na zámku v Růžkových Lhoticích? Asi Vás moc nebude…L Letos máte jedinečnou příležitost to v rámci naší akce napravit. Průvodci se na Vás těší v 10:00, v 11:00, v 13:00 a v 15:00 hod, kdy Vás provedou zámkem a seznámí s jeho historií. Třeba potkáte ducha Bedřicha Smetany, který zde v mládí pobýval nebo nějaké zapomenuté zámecké strašidloJ. Vstupné: děti do 6 let zdarma, studenti a senioři 20,- Kč, dospělí 40,- Kč.
  • Doporučené trasy:

Trasa A (pro malé děti, seniory, kočárky): Košetice, Onšov, Martinice, Chyšná (6,5 km). Pokud si trasu protáhnete ještě do Růžkových Lhotic na zámek a zpátky, zvládnete celkem 10 km.

Trasa B (pěší): Chyšná – zámek Růžkovy Lhotice – Chýstovice – Kramolín – Košetice – Onšov – Martinice – Chyšná (23 km)

Trasa C (kola, zdatní turisti): Chyšná – Martinice – Onšov – Košetice – Buřenice – Kramolín – Křešín – Nové Práchňany – Sudislavice – Malá Paseka – Růžkovy Lhotice – Krčmy- Chýstovice – Chyšná (29 km)

Trasa D (prodloužení trasy C pro cyklonadšence): v Nových Práchňanech odbočíte z trasy C na Staré Práchňany – Jizbice – Zhoř – Nakvasovice – Jeníkov – Čechtice – Chrastovice – Křivsoudov – na Krčmách se napojíte opět na trasu C (13 km, celkem 42 km)

Jak akce probíhá?

  • Všechny trasy jsou značeny a jsou vedeny mimo hlavní komunikace. Proto je třeba počítat i s horším terénem (lesní, polní cesty, lesní pěšina).
  • Účastníci nemusí projít/projet celou trasu. Mohou si jí zkracovat nebo prodlužovat dle vlastních sil, možností a aktuálních povětrnostních podmínek. Jde pouze o doporučené trasy J.
  • V Křešíně na hřišti u hasičské zbrojnice, v Buřenicích u kulturního domu, v Košeticích na fotbalovém hřišti, v Onšově v hasičské zbrojnici, v Martinicích v hasičské zbrojnici, v Chyšné u koupaliště, v Chýstovicích na návsi budou fungovat „občerstvovny“ s nápoji a jídlem (ovoce, sladké a slané pečivo, bramboráky, langoše, steaky, klobásy, atd.), kde se mohou účastníci občerstvit, odpočinout si, popovídat a dostanou zde startovací kartu nebo razítko do startovací karty.
  • Pokud účastník akce (dospělí a děti od 16 let) zaplatí startovné 100,- Kč, obdrží startovací kartu s mapkou vyznačených doporučených tras. V každé „občerstvovně“ na Vámi zvolené trase dostanete do startovací karty razítko obce a jeden nápoj zdarma. Další nápoje a jídlo si platí.
  • Pokud účastník nezaplatí startovné, může se účastnit akce, ale nedostane startovací kartu, nepostupuje do závěrečného slosování o ceny a nedostane nápoje na „občerstvovnách“ zdarma. Vše si platí sám.
  • Děti do 15 let neplatí startovné, dostávají svojí startovací kartu a jedno limo na každé „občerstvovně“ zdarma.
  • Do závěrečného slosování o ceny, které proběhne v 17:00 hod u koupaliště v Chyšné, postupují pouze vyplněné startovací karty opatřené razítky ze VŠECH „občerstvoven“ nacházející se na Vámi zvolené trati. Výjimka pouze pro malé děti a kočárky (viz. pravidlo 3 razítek).
  • PRAVIDLO TŘÍ RAZÍTEK (platí pouze pro nejkratší trasu A) Aby mohl být účastník zařazen do závěrečného slosování o ceny, MUSÍ mít na startovací kartě razítka minimálně ze tří „občerstvoven“.
  • VŠICHNI ÚČASTNÍCI AKCE SOUHLASÍ SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ, S POŘIZOVÁNÍM FOTOGRAFIÍ A VIDEOZÁZNAMU ZA ÚČELEM DOKUMENTACE A PROPAGACE AKCE A JEJICH ZVEŘEJNĚNÍ V MEDIÍCH A NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH MIKROREGIONU KOŠETICKO.

Jak to vypadalo loni na 6. ročníku „KOLEM DOKOLA KOŠETICKA 2021“?

 

Oblačno, dešťové přeháňky, teplota 15°, mírný vítr.

Celkový počet účastníků: 498                     Startující z Onšova: 102 (28 dětí + 74 dospělých)                   z Chýstovic: 22 (3 + 19)

                                                                                        z Košetic: 249 (61 + 188)                                           z Chyšné: 17 (2 + 15)

Kategorie 0 – 15 let: 111                                               z Buřenic: 63 (14 + 49)                                              z Martinic: 34 (2 + 32)

                 16 – 100 let: 387                                          z Křešína: 11 (1 + 10)

                                                                                                                             

Na fotografie Moniky Štyxové a video Michala Březiny můžete kouknout na www.kosetice.cz

 

Těšíme se na shledání s pohádkovými bytostmi (ale i ostatními účastníky) u koupaliště v Chyšné.

Přejeme příjemné putování. NEZÁVODÍME, BAVÍME SE JJJ

Vaši organizátoři J